Túrós-barackos alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- lekvár a piskóta kenéséhez
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 1 dkg zselatin
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek rum
- 1 üveg felezett őszibarack befőtt
Elkészítése:
A tekercshez a sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokon. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig keverjük habverővel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kis adagokban dolgozzuk hozzá a tojásos-cukros masszához.
Egy kb 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe simítjuk bele a masszát. Betoljuk az előmelegített sütőbe a tepsit, majd mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább mérsékeljük 175 fokra és így sütjük még 10 percig vagy tűpróbáig. Ha kisült akkor kiborítjuk egy tiszta konyharuhára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük a konyharuhával együtt 3x-4x egymás után még melegen, majd így feltekerve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük lekvárral és feltekerjük. Hagyjuk egy kicsit állni, majd 18 egyenlő részre rágjuk fel. Egy őzgerincformát kifolpackozunk és kibéleljük a piskótával.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot, majd a fél dl vízben feloldott zselatint( kicsit langyosítsuk meg, és hagyjuk kihűlni) és végül a kemény habbá vert habtejszínt is.
A krém felét a formába simítjuk, majd kerek felével lefelé belehelyezzük a barackokat, majd erre ráöntjük a maradék krémet. A maradék piskótával betakarjuk a tetejét, belenyomkodjuk kicsit és lefolpackozzuk az egészet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és nem túl vékonyra felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »