Túrós-barackos alagút recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Piskótatekercshez:
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 ek cukor
- 4 ek liszt
- 1/2 cs sütőpor
- lekvár a piskóta kenéséhez
Krémhez:
- 25 dkg túró
- 2 dl habtejszín
- 1 dkg zselatin
- 8 dkg cukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek rum
- 1 üveg felezett őszibarack befőtt
Elkészítése:
A tekercshez a sütőt előmelegítjük a legmagasabb fokon. Az egész tojásokat a cukorral legalább 20 percig keverjük habverővel. A liszthez hozzáadjuk a sütőport és kis adagokban dolgozzuk hozzá a tojásos-cukros masszához.
Egy kb 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és ebbe simítjuk bele a masszát. Betoljuk az előmelegített sütőbe a tepsit, majd mérsékeljük a hőfokot 200 fokra. 5 perc elteltével még tovább mérsékeljük 175 fokra és így sütjük még 10 percig vagy tűpróbáig. Ha kisült akkor kiborítjuk egy tiszta konyharuhára és lehúzzuk róla a sütőpapírt, feltekerjük a konyharuhával együtt 3x-4x egymás után még melegen, majd így feltekerve hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük lekvárral és feltekerjük. Hagyjuk egy kicsit állni, majd 18 egyenlő részre rágjuk fel. Egy őzgerincformát kifolpackozunk és kibéleljük a piskótával.
A krémhez a túrót áttörjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a rumot, majd a fél dl vízben feloldott zselatint( kicsit langyosítsuk meg, és hagyjuk kihűlni) és végül a kemény habbá vert habtejszínt is.
A krém felét a formába simítjuk, majd kerek felével lefelé belehelyezzük a barackokat, majd erre ráöntjük a maradék krémet. A maradék piskótával betakarjuk a tetejét, belenyomkodjuk kicsit és lefolpackozzuk az egészet. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, majd másnap kiborítjuk, lehúzzuk róla a folpackot és nem túl vékonyra felszeleteljük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »
Egészséges étkezés a munkahelyen – a Jooble szakértői véleménye (x)
Szeretnél hosszú távon fenntartható egészséges életmódot élni, de a munkahe
Tovább olvasom »
Ropogós, sajtos, omlós – 10 sós süti, amit imádni fogsz
A sós sütemények mindig biztos sikert aratnak, legyen szó vendégvárásról, e
Tovább olvasom »
12 házi ostyasüti, amit nem lehet abbahagyni
Az ostyás sütemények mindig könnyed, ropogós és krémes kombinációjukkal hód
Tovább olvasom »
A kávé szerelmeseinek – 8 süti, amit imádni fogtok
A kávé nemcsak a reggelek elengedhetetlen része, hanem a desszertek világáb
Tovább olvasom »
Krémes csodák – 12 ellenállhatatlan krémes süti recept
A sütemények világában a krémes desszertek mindig különleges helyet foglaln
Tovább olvasom »