Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Szlovák ünnepi túrós sütemény recept

Szlovák ünnepi túrós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg margarin
    • 2,5 dl tej
    • 5 dkg élesztő
    • 10 dkg porcukor
    • 60 dkg rétesliszt
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 1 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 20 dkg darált dió
    • 3 csomag vaniliás cukor
    • 25 dkg kristálycukor
    • 50 dkg tehéntúró
    • 2 darab  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
    • 35 dkg szilvalekvár
    • 1 dl tej
    • 1 kiskanál fahéj

    Elkészítése:

    A tésztához a tejet meglangyosítjuk, az élesztőt belemorzsoljuk, 1 kiskanál porcukrot szórunk bele, és 10 percre meleg helyre félretesszük (azaz felfuttatjuk az élesztőt).

    A lisztet tálba szitáljuk, a közepét kimélyítjük; ide kerül a maradék porcukor, a tojássárgája meg a tojás. Csipetnyit megsózzuk, majd a tejes élesztővel és az apránként hozzáadott olvasztott margarinnal jól bedegasztjuk.

    Akkor jó, ha olyan lágy tésztát kapunk, amelyik elválik az edény falától. Letakarva, langyos helyen kb.50 perc alatt a duplájára kelesztjük.

    A diót a cukor meg a vaníliás cukor felével összekeverjük. A túrót a többi cukorral ízesítjük, a tojássárgájával gazdagítj

    A szilvalekvárt kikeverjük, hogy könnyebben kenhessük.

    A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd egyet ezekből meglisztezett gyúrólapon akkorára nyújtjuk, hogy pontosan beleférjen egy kb. 25×35 centis, margarinnal kikent tepsibe.

    A cukros diót egyenletesen rászórjuk, és a tejjel meglocsoljuk, hogy ne legyen száraz. Erre tészta kerül, amit megkenünk szilvalekvárral. Ezt a harmadik tésztalappal befedjük, amire a túró kerül.

    A tetejét őrölt fahéjjal meghintjük,végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 45 perc alatt megsütjük, elkészültét tűpróbával ellenőrizzük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá