Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- mazsola (már annak, aki szereti)
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd letakarva 30-60 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, és a hűtőből kivett tésztát belenyújtjuk. A tésztát 15 percig elősütjük, majd rákenjük a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe további 30 percre.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Amikor kivesszük, a még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »