Rákóczi túrós recept
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- mazsola (már annak, aki szereti)
Tetejére:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd letakarva 30-60 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, és a hűtőből kivett tésztát belenyújtjuk. A tésztát 15 percig elősütjük, majd rákenjük a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe további 30 percre.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Amikor kivesszük, a még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.