Rákóczi túrós recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 2 dl tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - mazsola (már annak, aki szereti)
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje - 15 dkg porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd letakarva 30-60 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, és a hűtőből kivett tésztát belenyújtjuk. A tésztát 15 percig elősütjük, majd rákenjük a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe további 30 percre.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Amikor kivesszük, a még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »










