Rákóczi túrós recept

Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg puha margarin
- 6 dkg kristálycukor
- 1 dl tejföl
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- csipet só
- késhegynyi szódabikarbóna
- reszelt citromhéj
Töltelékhez:
- 50 dkg tehéntúró
- 15 dkg cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- 2 dl tejföl
- 5 dkg zsemlemorzsa
- reszelt citromhéj
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- mazsola (már annak, aki szereti)
Tetejére:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 15 dkg porcukor
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd letakarva 30-60 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.
Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, és a hűtőből kivett tésztát belenyújtjuk. A tésztát 15 percig elősütjük, majd rákenjük a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe további 30 percre.
Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Amikor kivesszük, a még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Fűszeres, színes, laktató: próbáld ki Mexikó ízeit! (x)
A mexikói konyha világszerte óriási népszerűségnek örvend, nem véletlenül.
Tovább olvasom »
9 ínycsiklandó ebéd ötlet, amikkel spórolhatsz egy kicsit!
Van amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni. Ezekkel a finom és laktat
Tovább olvasom »
8 gyümölcsös süti, amitől a nyár még édesebb lesz
A nyár ízei egy tortában – friss, gyümölcsös, krémes sütemények, amik bárme
Tovább olvasom »
A fasírt is lehet különleges – 8 recept, amit imádni fogsz!
A fasírt igazi örök kedvenc – de ki mondta, hogy csak a klasszikus változat
Tovább olvasom »
Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »