Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rákóczi túrós recept

Rákóczi túrós
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg liszt
    • 12 dkg puha margarin
    • 6 dkg kristálycukor
    • 1 dl tejföl
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • késhegynyi szódabikarbóna
    • reszelt citromhéj

    Töltelékhez:

    • 50 dkg tehéntúró
    • 15 dkg cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 2 dl tejföl
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • reszelt citromhéj
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • mazsola (már annak, aki szereti)

    Tetejére:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 15 dkg porcukor
    • baracklekvár

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összegyúrjuk egy tálban, majd letakarva 30-60 percre hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tölteléket: a túrót áttörjük, hozzáadjuk a többi hozzávalót, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje keményre vert habját.

    Egy kb. 25×35 cm-es tepsit kivajazunk, és a hűtőből kivett tésztát belenyújtjuk. A tésztát 15 percig elősütjük, majd rákenjük a túrós krémet, és visszatesszük a sütőbe további 30 percre.

    Közben a tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. Visszatesszük a sütőbe még 15 percre. Amikor kivesszük, a még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, majd hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeleteljük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá