Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Málnás túrókrémes szelet recept

Málnás túrókrémes szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
  • Hozzávalók

    A piskótához

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg cukor
    • 10 evőkanál langyos víz
    • 20 dkg liszt
    • 2,5 dkg holland kakaópor
    • 1 csomag sütőpor
    • 1 csomag vaníliás cukor

    A krémhez

    • 50 dkg krémes túró
    • 2 dl tejföl
    • 200 ml tejszín
    • 15 dkg porcukor
    • 1 db citrom reszelt héja
    • 10 g zselatin
    • 100 ml víz

    A málnazseléhez

    • 30 dkg málna
    • 100 ml víz
    • pár csepp citromlé
    • 3 evőkanál cukor
    • 10 g zselatin

    A díszítéshez

    • tejszínhab
    • durvára vágott pisztácia
    • menta vagy citromfű levelek
    • friss málnaszemek

    Elkészítése:

    Piskóta elkészítése

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a langyos vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot.

    A tésztát sütőpapírral bélelt, magas falú (kb. 30×35 cm-es) tepsibe simítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc). Kihűtjük, majd a sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot visszatesszük a forma aljába.

    Túrós krém elkészítése

    A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban simára keverjük.

    A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, majd langyosra hűtjük, és a túrós krémhez keverjük.

    A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. A krémet a piskótára simítjuk, majd 20 percre fagyasztóba vagy 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

    Málnazselé elkészítése

    A málnát, a vizet, a cukrot és a citromlevet egy kis lábasban 2-3 percig főzzük, amíg a málna kissé összeesik. A zselatint a langyos málnapéphez keverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd a túrókrém tetejére simítjuk.

    A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen.

    Tálalás

    Szeletelés előtt tejszínhabbal, pisztáciával, mentalevéllel és friss málnával díszítjük.

    Tipp

    A málnát helyettesíthetjük eperrel vagy ribizlivel is, ha épp szezonja van. Ha rögös túrót használunk, a krémet botmixerrel érdemes krémesíteni.

    Tálalás előtt a süteményt érdemes pár percre szobahőmérsékletre tenni, hogy a zselé és a krém lágyabb legyen.

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek