Málnás túrókrémes szelet recept
Hozzávalók
A piskótához
- 4
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 25 dkg cukor
- 10 evőkanál langyos víz
- 20 dkg liszt
- 2,5 dkg holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A krémhez
- 50 dkg krémes túró
- 2 dl tejföl
- 200 ml tejszín
- 15 dkg porcukor
- 1 db citrom reszelt héja
- 10 g zselatin
- 100 ml víz
A málnazseléhez
- 30 dkg málna
- 100 ml víz
- pár csepp citromlé
- 3 evőkanál cukor
- 10 g zselatin
A díszítéshez
- tejszínhab
- durvára vágott pisztácia
- menta vagy citromfű levelek
- friss málnaszemek
Elkészítése:
Piskóta elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a langyos vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt, magas falú (kb. 30×35 cm-es) tepsibe simítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc). Kihűtjük, majd a sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot visszatesszük a forma aljába.
Túrós krém elkészítése
A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban simára keverjük.
A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, majd langyosra hűtjük, és a túrós krémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. A krémet a piskótára simítjuk, majd 20 percre fagyasztóba vagy 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
Málnazselé elkészítése
A málnát, a vizet, a cukrot és a citromlevet egy kis lábasban 2-3 percig főzzük, amíg a málna kissé összeesik. A zselatint a langyos málnapéphez keverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd a túrókrém tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen.
Tálalás
Szeletelés előtt tejszínhabbal, pisztáciával, mentalevéllel és friss málnával díszítjük.
Tipp
A málnát helyettesíthetjük eperrel vagy ribizlivel is, ha épp szezonja van. Ha rögös túrót használunk, a krémet botmixerrel érdemes krémesíteni.
Tálalás előtt a süteményt érdemes pár percre szobahőmérsékletre tenni, hogy a zselé és a krém lágyabb legyen.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









