Hozzávalók
A piskótához
A krémhez
A málnazseléhez
A díszítéshez
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a langyos vízzel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, és fehéredésig keverjük. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összeszitáljuk, majd a masszához adjuk. Végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval keményre vert tojáshabot.
A tésztát sütőpapírral bélelt, magas falú (kb. 30×35 cm-es) tepsibe simítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 20-25 perc). Kihűtjük, majd a sütőpapírt eltávolítjuk, és a lapot visszatesszük a forma aljába.
A túrót, porcukrot, vaníliás cukrot, tejfölt és a reszelt citromhéjat egy tálban simára keverjük.
A vizet felforraljuk, feloldjuk benne a zselatint, majd langyosra hűtjük, és a túrós krémhez keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan a túrós keverékhez forgatjuk. A krémet a piskótára simítjuk, majd 20 percre fagyasztóba vagy 1 órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.
A málnát, a vizet, a cukrot és a citromlevet egy kis lábasban 2-3 percig főzzük, amíg a málna kissé összeesik. A zselatint a langyos málnapéphez keverjük, és addig melegítjük, amíg teljesen feloldódik. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük, majd a túrókrém tetejére simítjuk.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2-3 órára, de a legjobb, ha egy éjszakát pihen.
Szeletelés előtt tejszínhabbal, pisztáciával, mentalevéllel és friss málnával díszítjük.
A málnát helyettesíthetjük eperrel vagy ribizlivel is, ha épp szezonja van. Ha rögös túrót használunk, a krémet botmixerrel érdemes krémesíteni.
Tálalás előtt a süteményt érdemes pár percre szobahőmérsékletre tenni, hogy a zselé és a krém lágyabb legyen.