Csokis-túrós gyorssüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 púpozott ek liszt
- 3 ek cukor
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olaj
- 6 ek tej
- 10 dkg mazsola
- fél tk sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 3 tk porcukor (ha valaki édesen szereti, tehet bele több cukrot!)
- egy citrom reszelt héja
A bevonóhoz:
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 2-3 evőkanál tej
Elkészítése:
Keverjük ki az egész tojásokat a cukorral, majd öntsük bele az olajat, a tejet és robotgéppel jól keverjük el. Tegyük hozzá a mazsolát, majd apránként szitáljuk bele a lisztet is.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát és 180 fokon kb 30 percig süssük. Tűpróbát végezzünk! A tésztát hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A krémhez egy botmixerrel keverjük össze a túrót, tegyük hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot és a citromhéjat, majd addig keverjük, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Ezután kenjük rá a süteményre.
Olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.
Ha a csokis réteg kemgszilárdult, akkor szeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »