Csokis-túrós gyorssüti recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 8 púpozott ek liszt
- 3 ek cukor
- 6 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek olaj
- 6 ek tej
- 10 dkg mazsola
- fél tk sütőpor
A krémhez:
- 30 dkg túró
- 1 dl tejföl
- 10 dkg vaj
- 3 tk porcukor (ha valaki édesen szereti, tehet bele több cukrot!)
- egy citrom reszelt héja
A bevonóhoz:
- 10 dkg ét vagy tejcsokoládé
- 2-3 evőkanál tej
Elkészítése:
Keverjük ki az egész tojásokat a cukorral, majd öntsük bele az olajat, a tejet és robotgéppel jól keverjük el. Tegyük hozzá a mazsolát, majd apránként szitáljuk bele a lisztet is.
Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd simítsuk bele a masszát és 180 fokon kb 30 percig süssük. Tűpróbát végezzünk! A tésztát hagyjuk a tepsiben kihűlni.
A krémhez egy botmixerrel keverjük össze a túrót, tegyük hozzá a tejfölt, a vajat, a porcukrot és a citromhéjat, majd addig keverjük, amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
Ezután kenjük rá a süteményre.
Olvasszuk fel a csokoládét, keverjük el a tejjel és egy konyhai ecsettel kenjük rá a krém tetejére.
Ha a csokis réteg kemgszilárdult, akkor szeleteljük és kínáljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »