Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Alj nélküli túrós recept

Alj nélküli túrós
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 750 g túró
    • 7,5 púpozott evőkanál liszt
    • 9 csapott evőkanál cukor
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 2 csipet só
    • 850 g tejföl
    • 2 evőkanál zsír
    • 5 evőkanál zsemlemorzsa

    Elkészítése:

    A túrót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. A tojássárgákat beleütjük, majd robotgéppel simára, krémes állagúra keverjük.

    A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, hogy levegős maradjon.

    A tepsit (30x30cm)  zsírral alaposan kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A túrós keveréket egyenletesen belesimítjuk, és a sütőbe helyezzük.

    200 fokon sütjük addig, amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tűpróba során a beleszúrt tű tisztán jön ki.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek