Alj nélküli túrós recept

Hozzávalók:
- 750 g túró
- 7,5 púpozott evőkanál liszt
- 9 csapott evőkanál cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva)
- 3 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 850 g tejföl
- 2 evőkanál zsír
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A túrót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. A tojássárgákat beleütjük, majd robotgéppel simára, krémes állagúra keverjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, hogy levegős maradjon.
A tepsit (30x30cm) zsírral alaposan kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A túrós keveréket egyenletesen belesimítjuk, és a sütőbe helyezzük.
200 fokon sütjük addig, amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tűpróba során a beleszúrt tű tisztán jön ki.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »
Zöldséges és burgonyás köret receptek – finomak, laktatók, változatosak
A főétel csak a fél siker – egy jól eltalált köret viszont az egész fogást
Tovább olvasom »
12 egyszerű és gyors tésztaétel – hétköznap estére is tökéletesek
Legyen szó gyors hétköznapi vacsoráról vagy látványos családi ebédről, egy
Tovább olvasom »