Alj nélküli túrós recept
Hozzávalók:
- 750 g túró
- 7,5 púpozott evőkanál liszt
- 9 csapott evőkanál cukor
- 6
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (szétválasztva) - 3 csomag vaníliás cukor
- 2 csipet só
- 850 g tejföl
- 2 evőkanál zsír
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítése:
A túrót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. A tojássárgákat beleütjük, majd robotgéppel simára, krémes állagúra keverjük.
A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, hogy levegős maradjon.
A tepsit (30x30cm) zsírral alaposan kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A túrós keveréket egyenletesen belesimítjuk, és a sütőbe helyezzük.
200 fokon sütjük addig, amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tűpróba során a beleszúrt tű tisztán jön ki.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









