Alj nélküli túrós

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Alj nélküli túrós

Hozzávalók:

  • 750 g túró
  • 7,5 púpozott evőkanál liszt
  • 9 csapott evőkanál cukor
  • 6 tojás (szétválasztva)
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 2 csipet só
  • 850 g tejföl
  • 2 evőkanál zsír
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítése:

A túrót egy nagy tálba tesszük, hozzáadjuk a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tejfölt. A tojássárgákat beleütjük, majd robotgéppel simára, krémes állagúra keverjük.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a túrós masszába, hogy levegős maradjon.

A tepsit (30x30cm)  zsírral alaposan kikenjük, majd zsemlemorzsával meghintjük. A túrós keveréket egyenletesen belesimítjuk, és a sütőbe helyezzük.

200 fokon sütjük addig, amíg a teteje szép aranybarna lesz, és a tűpróba során a beleszúrt tű tisztán jön ki.