Túrós sütemény recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 6 db egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 12,5 dkg langyos Rama
- 1 citrom leve
- ízlés szerint vaníliás cukor, mazsola
- 50 dkg túró
Elkészítése:
A tojásokat az összes cukorral legalább 10 percig keverjük kézimixerrel. Egy habos, könnyű masszát kell kapni belőle.
Ehhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, langyos vajat, citromot, ízlés szerint mazsolát, és további 5-6 percig keverjük a géppel.
Az elkészült masszához egy villa segítségével hozzáadjuk a túrót és alaposan elkeverjük. A túrót nem szükséges áttörni előtte.
180°C-ra előmelegített sütőben tepsiben, jénaiban vagy normál torta formában sütjük, 20 percig.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Márton-napi lakoma: 10 libás finomság, amit ki kell próbálnod
Márton napján hagyományosan libát eszünk és újbort kóstolunk, hiszen a néph
Tovább olvasom »
Golyó‑desszertek percek alatt: 8 sütés nélküli finomság
Ha gyorsan kell valami édes kényeztetés, amiben nincs sütő használat, akkor
Tovább olvasom »
Szaftos, omlós, fűszeres – 12 sertéshúsos étel, amit újra és újra elkészítenél
Ha valami igazán laktató és ízletes fogásra vágysz, a sertéshúsos receptek
Tovább olvasom »
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »









