Túrós sütemény

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 6 db egész tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 12,5 dkg langyos Rama
  • 1 citrom leve
  • ízlés szerint vaníliás cukor, mazsola
  • 50 dkg túró

Elkészítése:

A tojásokat az összes cukorral legalább 10 percig keverjük kézimixerrel. Egy habos, könnyű masszát kell kapni belőle.

Ehhez hozzáadjuk a lisztet, sütőport, langyos vajat, citromot, ízlés szerint mazsolát, és további 5-6 percig keverjük a géppel.

Az elkészült masszához egy villa segítségével hozzáadjuk a túrót és alaposan elkeverjük. A túrót nem szükséges áttörni előtte.

180°C-ra előmelegített sütőben tepsiben, jénaiban vagy normál torta formában sütjük, 20 percig.