Túrós rétes recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 4 db réteslap
- 500 g tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- csipet só
- olaj
- 2 evökanál tejföl
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük, végül a tejföllel lazítjuk.
2 tésztalapot egymásra helyezünk és a tetejét megkenjük olajjal
A túró felét rászórjuk a tésztára és elsimítjuk.A tésztát óvatósan feltekerjük a széleit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyon ki.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét, oldalát tojással. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.
200 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »