Túrós rétes recept
Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 4 db réteslap
- 500 g tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- csipet só
- olaj
- 2 evökanál tejföl
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük, végül a tejföllel lazítjuk.
2 tésztalapot egymásra helyezünk és a tetejét megkenjük olajjal
A túró felét rászórjuk a tésztára és elsimítjuk.A tésztát óvatósan feltekerjük a széleit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyon ki.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét, oldalát tojással. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.
200 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »










