Túrós rétes recept

Hozzávalók 2 rúdhoz:
- 4 db réteslap
- 500 g tehéntúró
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 ek cukor (ízlés szerint)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 citromból nyert citromhéj
- csipet só
- olaj
- 2 evökanál tejföl
Elkészítése:
A töltelékhez a túrót villával jól összetörjük, hozzáütjük a tojást, hozzáadjuk a cukrokat, a citromhéjat, sót, és jól kikeverjük, végül a tejföllel lazítjuk.
2 tésztalapot egymásra helyezünk és a tetejét megkenjük olajjal
A túró felét rászórjuk a tésztára és elsimítjuk.A tésztát óvatósan feltekerjük a széleit behajtjuk, hogy a töltelék ne folyon ki.
Sütőpapírral fedett tepsire rakjuk és megkenjük a tetejét, oldalát tojással. Elkészítjük ugyanígy a második rétest is.
200 fokon kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »