Túrós pite recept
Ők is elkészítették

Elkészítése:
A tésztához összekeverjük a hozzávalókat. Én a vajat mindig beteszem mikrohullámú sütőbe 30-60 másodpercre, mennyiségtől függően, aztán csak hozzá kell keverni ezt is. Nekem sokkal könnyebb így dolgozni.
1/4 – 3/4-ed arányban elosztjuk a tésztát.
A nagyobbik részt egy sütőpapírral bélelt, kicsi tepsibe tesszük.
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük, a cukrot ízlés szerint adagoljuk. Rásimítjuk a tésztára a tölteléket.
A maradék tésztából pedig hengereket sodrunk, majd tetszés szerint berácsozzuk.
180 fokon kb 40 percig sütjük.
Tipp:
A tésztát lehet fele-fele arányban is hagyni és akkor teljesen befedi, de én úgy túl laposnak találtam az alját, ezért találtam ki ezt a megoldást.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »