Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Túrós pite recept

Túrós pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
    Tészta:

    • 35 dkg finom vagy süteményliszt
    • 15 dkg vaj vagy margarin
    • 1 kis pohár tejföl (14 dkg)
    • csipet só
    • 5 dkg cukor

    Töltelék:

    • 75 dkg tehentúró
    • 10 dkg cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 evőkanál kukoricakeményítő
    • vanília kivonat vagy vaníliás cukor
    • ízlés szerint mazsola

    Kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája

    Elkészítése:

    Először készítsük el a tésztát. A puha vajat vagy margarint a cukorral kezdjük el kihabositani, majd mikor ez megvan, akkor keverjük hozzá a tejfölt és végül a száraz hozzávalókat, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát. Ha túl lágy, pici lisztet adjunk hozzá még.

    Ha kész a tészta, akkor csomagoljuk folpackba és kb fél órára tegyük hűtőbe.

    A töltelékhez a túrót törjük át, majd adjuk hozzá a vaníliát, citromhéjat, keményítőt esetleg mazsolát és alaposan keverjük el. A tojások fehérjét kezdjük habositani, apránként hozzáadva a cukrot. A kész habot és túrót forgassuk össze óvatosan.

    A tésztát osszuk két részre, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A kinyújtott tésztát tegyük sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe, majd erre helyezzük egyenletesen a túró tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük be.

    A tetejét tojássárgájával lekenjük és mehet a sütőbe kb 1 órára 180 fokra alul felül sütéssel (sütő függő!).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá