Túrós pite recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 35 dkg finom vagy süteményliszt
- 15 dkg vaj vagy margarin
- 1 kis pohár tejföl (14 dkg)
- csipet só
- 5 dkg cukor
Töltelék:
- 75 dkg tehentúró
- 10 dkg cukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
- vanília kivonat vagy vaníliás cukor
- ízlés szerint mazsola
Kenéshez:
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Elkészítése:
Először készítsük el a tésztát. A puha vajat vagy margarint a cukorral kezdjük el kihabositani, majd mikor ez megvan, akkor keverjük hozzá a tejfölt és végül a száraz hozzávalókat, majd gyúrjunk belőle egynemű tésztát. Ha túl lágy, pici lisztet adjunk hozzá még.
Ha kész a tészta, akkor csomagoljuk folpackba és kb fél órára tegyük hűtőbe.
A töltelékhez a túrót törjük át, majd adjuk hozzá a vaníliát, citromhéjat, keményítőt esetleg mazsolát és alaposan keverjük el. A tojások fehérjét kezdjük habositani, apránként hozzáadva a cukrot. A kész habot és túrót forgassuk össze óvatosan.
A tésztát osszuk két részre, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. A kinyújtott tésztát tegyük sütőpapírral bélelt vagy vajazott és lisztezett tepsibe, majd erre helyezzük egyenletesen a túró tölteléket, majd a másik kinyújtott tésztával fedjük be.
A tetejét tojássárgájával lekenjük és mehet a sütőbe kb 1 órára 180 fokra alul felül sütéssel (sütő függő!).
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »