Túrós krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 35 dkg liszt
- 15 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - fél csomag sütőpor
- 1 g szalalkáli tejben felfuttatva
- 5 dkg vaj
Krém:
- 50 dkg túró
- 25 dkg margarin
- 25 dkg porcukor
Csokimáz:
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál kristálycukor
- 5 dkg vaj
- kevés víz
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy tepsi hátulján 3 lapot sütünk (190 fokon, kb. 10 percig)
A túrót, a margarint és a poruckort habosra keverejük, majd megtöltjük vele a kihűlt lapokat és bevonjuk csokimázzal
A csokimáz elkészítése:
A kakaót és a cukort összekeverjük, majd egy kevés vízzel felöntjük és sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, összekeverjük, majd végül belekeverjük a tojásfehérjét is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Könnyed köretek az ünnepi menühöz – 12 majonézmentes saláta
A karácsonyi ételek mellé sokszor jól esik egy friss, könnyű saláta, amely
Tovább olvasom »
Karácsonyi ünnepi menü: 12 kipróbált töltött hús recept
A karácsonyi asztalon mindig jól mutat egy szaftos, gazdagon töltött húsfél
Tovább olvasom »
Keksztekercs gyűjtemény – 12 klasszikus és különleges variáció egy helyen
Ha nincs kedved órákig nyújtani vagy sütőt melegíteni, akkor a keksztekercs
Tovább olvasom »
Zserbó új köntösben: 4 kreatív finomság, zserbó helyet (vagy mellé)
A zserbó ízvilága sokak kedvence, de nem mindig van idő vagy kedv elkészíte
Tovább olvasom »
A legjobb krémes és szeletes sütik karácsonyra – 25 kipróbált recept
A karácsonyi időszakban mindig jól jön néhány biztosan bevált vendégváró sü
Tovább olvasom »
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »










