Túrós-gyümölcsös rétes teljes kiőrlésű tésztából recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 1 csomag teljes kiőrlésű réteslap
- 10 dkg margarin (olvasztott)
Töltelék:
- 1 db barack
- 10 dkg áfonya (friss vagy fagyasztott)
- 10 dkg eper (friss vagy fagyasztott)
- eritrit (tetszés szerinti mennyiség)
- 25 dkg zsírszegény túró vagy
- 25 dkg zsírszegény krémes túró
Elkészítése:
Először melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A réteslapokat készítsük elő a csomagoláson leírtak szerint.
A túrót felezzük el, majd az egyik feléhez keverjük az áfonyát és az édesítőt, a másik feléhez pedig a kisebb darabokra vágott epret és az édesítőt. A barackot is vágjuk kisebb darabokra, de ezt önmagában töltjük a rétesbe.
A réteslapokat töltsük meg a töltelékekkel, tekerjük fel, tegyük tepsibe, kenjük meg a tetejüket olvasztott margarinnal, majd süssük kb 15-20 percig vagy amíg aranybarnák lesznek.
Miután megsültek, várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek, így könnyebb szeletelni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »










