Túrós batyu recept
Galéria (3)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- mazsola (elhagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 kanál tejföl (ha szárazabb a túró)
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1 felvert FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva, 1 órán át kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre túrótölteléket halmozunk.
A batyuk négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt, porcukorral megszórjuk.
Jó sütizést!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.