Túrós batyu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- mazsola (elhagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 kanál tejföl (ha szárazabb a túró)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva, 1 órán át kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre túrótölteléket halmozunk.
A batyuk négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt, porcukorral megszórjuk.
Jó sütizést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »