Túrós batyu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 dl langyos tejben felfuttatott 2,5 dkg friss élesztő
- 2 ek cukor
- csipet só
- 10 dkg olvasztott vaj
Töltelék:
- 25 dkg félzsíros tehéntúró
- mazsola (elhagyható)
- 2 cs vaníliás cukor
- kristálycukor (ízlés szerint)
- 1 citrom reszelt héja
- 1-2 kanál tejföl (ha szárazabb a túró)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
Kenéshez:
- 1 felvert
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szokásos módon kelttésztát készítünk, dagasztjuk, majd letakarva, 1 órán át kelesztjük.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
Miután a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, kb fél centi vastagra nyújtjuk, majd négyzetekre vagdossuk, melyekre túrótölteléket halmozunk.
A batyuk négy sarkát összefogjuk, összenyomjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Tetejüket megkenjük a felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Miután kissé hűlt, porcukorral megszórjuk.
Jó sütizést!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









