Túró rudi recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 16 dkg cukor
- 20 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csomag sütőpor
- (ha nagyon száraz, egy kis tejjel lazíthatjuk)
- kb. 2-3 evőkanál kakaópor (én mindig a színe alapján adagolom)
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor (de ez is ízlés dolga)
- 1 csomag vaníliás cukor
- pici citromlé
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Tetejére:
- 1 tábla étcsoki
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, egy jól nyújtható tésztát kapunk.
Kinyújtjuk, beleigazítjuk a kivajazott őzgerincformába.
A töltelék hozzávalóit összekeverjük, ha túl híg, egy kis grízt adhatunk hozzá.
Rátöltjük a tésztára, a széleket ráhajtogatjuk.
180 fokon kb. 40 percig sütjük, de végezzünk tűpróbát!
Ha kihűlt, bevonjuk csokival, majd megvárjuk, míg teljesen rádermed.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.