Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tündér süti recept

Tündér süti
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    Tésztához:

    • 25 dkg puha margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • csipet só
    • 50 dkg liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelékhez:

    • 2 csomag puncs ízű pudingpor
    • 8 csapott evőkanál kristálycukor
    • 5 dl tej
    • 450 g tejföl
    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje
    • 1/2 citrom reszelt héja
    • 1 tk rum vagy rumaroma

    Elkészítése:

    Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.

    A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

    A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet adhatunk hozzá.

    A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk.

    A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron kinyújtjuk 20*36 cm-es nagyságú téglalappá, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.

    180 fokos sütőben kezdjük sütni. 30 perc sülés után nézzük meg a tésztát, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak.

    Ha kihűlt,tetszőlegesen szeleteljük és meghinthetjük porcukorral.

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá