Tündér süti recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 25 dkg puha margarin
- 20 dkg porcukor
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - csipet só
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
Töltelékhez:
- 2 csomag puncs ízű pudingpor
- 8 csapott evőkanál kristálycukor
- 5 dl tej
- 450 g tejföl
- 5
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS fehérje - 1/2 citrom reszelt héja
- 1 tk rum vagy rumaroma
Elkészítése:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.
A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet adhatunk hozzá.
A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk.
A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron kinyújtjuk 20*36 cm-es nagyságú téglalappá, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
180 fokos sütőben kezdjük sütni. 30 perc sülés után nézzük meg a tésztát, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak.
Ha kihűlt,tetszőlegesen szeleteljük és meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »









