Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.
A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.
A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet adhatunk hozzá.
A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk.
A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron kinyújtjuk 20*36 cm-es nagyságú téglalappá, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
180 fokos sütőben kezdjük sütni. 30 perc sülés után nézzük meg a tésztát, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak.
Ha kihűlt,tetszőlegesen szeleteljük és meghinthetjük porcukorral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!