Tündér süti

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:
Tésztához:

  • 25 dkg puha margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 5 tojássárgája
  • csipet só
  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:

  • 2 csomag puncs ízű pudingpor
  • 8 csapott evőkanál kristálycukor
  • 5 dl tej
  • 450 g tejföl
  • 5 tojás fehérje
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • 1 tk rum vagy rumaroma

Elkészítése:

Először a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgatjuk, hogy ne törjön össze a hab.

A tölteléket reszelt citromhéjjal, rummal ízesítjük.

A tésztához elkeverjük a margarint a cukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat is. A sütőporral elkevert lisztet belekeverjük a margarinos-tojásos masszába és tésztát gyúrunk. A tészta lágy, nagyon könnyen formázható, ha úgy érezzük még pici lisztet adhatunk hozzá.

A tésztát kb 60-40 % arányban két részre osztjuk.

A nagyobbik tésztacipót sütőpapíron kinyújtjuk 20*36 cm-es nagyságú téglalappá, majd átemeljük papírostól a tepsibe. Erre került a töltelék. A kisebbik tésztacipóból rudakat sodrunk, amit rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.

180 fokos sütőben kezdjük sütni. 30 perc sülés után nézzük meg a tésztát, nehogy megégjenek a tészta rácsok a sütemény tetején. Takarjuk le sütőpapírral, ha úgy látjuk jónak.

Ha kihűlt,tetszőlegesen szeleteljük és meghinthetjük porcukorral.

Jó étvágyat kívánok hozzá!