Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Totus rétes recept

Totus rétes
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • fél csomag réteslap

    A töltelékhez:

    • 80 dkg totu
    • 15 dkg vaniliás eritrit vagy xilit
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • ízlés szerint maximum fél bio citrom leve és héja
    • 1-2 evőkanál totukrém
    • 4 evőkanál búzadara
    • olaj a kenéshez

    Elkészítése:

    A totut villával összenyomkodjuk majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A citromlével ízlés szerint ízesítjük, de vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon puha, mert sütés közben kifolyhat.

    Kiterítjük egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, majd olajjal óvatosan vékonyan bekenjük, ezután jöhet még 3-4 réteg réteslap ugyanígy olajjal bekenve.

    A tölteléket egyenletes rúd alakban ráhalmozzuk a tészta hosszabb szélére kb. 2-3 cm magasan és 6-8 cm szélesen, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük.

    Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és 200°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt 2-3 ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá