Totus rétes recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- fél csomag réteslap
A töltelékhez:
- 80 dkg totu
- 15 dkg vaniliás eritrit vagy xilit
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- ízlés szerint maximum fél bio citrom leve és héja
- 1-2 evőkanál totukrém
- 4 evőkanál búzadara
- olaj a kenéshez
Elkészítése:
A totut villával összenyomkodjuk majd hozzákeverjük a többi hozzávalót. A citromlével ízlés szerint ízesítjük, de vigyázzunk, hogy a töltelék ne legyen nagyon puha, mert sütés közben kifolyhat.
Kiterítjük egy tiszta konyharuhára az első réteslapot, majd olajjal óvatosan vékonyan bekenjük, ezután jöhet még 3-4 réteg réteslap ugyanígy olajjal bekenve.
A tölteléket egyenletes rúd alakban ráhalmozzuk a tészta hosszabb szélére kb. 2-3 cm magasan és 6-8 cm szélesen, majd a konyharuha segítségével óvatosan, de szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejét megkenjük olajjal és 200°C-os sütőben aranybarnára sütjük. Ha kihűlt 2-3 ujjnyi szeletekre vágva tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Tökéletes házi sütemények: brownie, túrós, krémes és karamellás szeletek
Ha szereted a krémes, réteges, lágy és mégis karakteres süteményeket, ez a
Tovább olvasom »
Stefánia, tokány, oldalas, karaj – 12 házias recept sertésből
A magyar konyha egyik legfontosabb alappillére a jóféle sertéshús, amit ann
Tovább olvasom »
Szaftos csirkemell receptek, amik új szintre emelik a hétvégi ebédet
Unod már a natúr csirkemellet? Itt az ideje, hogy újragondold! Ezek a bundá
Tovább olvasom »
Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »