Tortapiskóta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók 2 db 25 cm-es formához:
- 25 dkg porcukor
- 20 dkg finomliszt
- 7
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 2 lime vagy citrom
- 1 kk vaníliaaroma
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
Elkészítése:
A tojások sárgáját az átszitált porcukorral és a lime/citrom frissen facsart levével könnyedre, fehéredésig verjük. A sütőporral elkevert lisztet a sárgájás habra szitáljuk, spatulával összeforgatjuk a lime/citrom reszelt héjával és a vaníliaaromával együtt.
A tojások fehérjét egy csipet sóval keményre verjük, két evőkanállal kiveszünk belőle és a sárgájás masszához keverjük. Ezután hozzáadjuk a többi fehérjét, ezt viszont már a spatulával csak finoman átforgatva tesszük, nehogy a hab “összetörjön”.
Két részletben, bélelt kapcsos formába vagy zsíradékkal vékonyan átkent szilikon formába töltjük, majd 5-6x határozott függőleges mozdulatokkal a pulthoz csapjuk az alját, hogy a légbuborékokat kiütögethessük belőle.
Előmelegített sütőben 170 °C-on kb 20 perc alatt tűpróbáig sütjük, majd rácson, formájában hagyva hűlni hagyjuk. Csak akkor vesszük ki a formából, ha már langyosra hűlt.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 sós falatka szilveszterre
Szilveszterre minden vendég szereti, ha van mit falatozni a pezsgő és az óé
Tovább olvasom »
Lencse saláták szilveszterre – 7 szuper recept, amit megéri elkészíteni
A lencsesaláta klasszikus szilveszteri fogás, amit szerencsehozó hagyományk
Tovább olvasom »
8 világbajnok sajtos rúd a szilveszteri bulira
A sajtos rúd az egyik legbiztosabb választás a szilveszteri bulira, mert gy
Tovább olvasom »
10 szenzációs pogácsa recept szilveszerre
A szilveszteri asztalról a pogácsa szinte kihagyhatatlan, legyen szó család
Tovább olvasom »
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »









