Töltött mézes krémes recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A lapokhoz:
- 7,5 dkg margarin
- 5 ek tej
- 5 ek méz
- 22 dkg cukor
- 60 dkg liszt
- 1,5 kk szódabikarbóna
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
A piskótához:
- 6 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 6 ek cukor
- 6 ek liszt
- 1 mk sütőpor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 6 ek búzadara
- 25 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 2 cs vaníliás cukor
- A lapok kenéséhez:
- kb 30 dkg baracklekvár
A bevonáshoz:
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A margarint, tejet, mézet és cukrot egy edénybe kimérjük. Vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tojásokat, majd könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha szükséges kevés tejet vagy lisztet adhatunk hozzá.
4 részre osztjuk és a tésztákat egyenként 28*39 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd tepsi hátulján, egyenként, 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.
A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd azt is megsütjük a 28*39 cm-es tepsiben.
A búzadarát elkeverjük a tejben a cukorral, majd felfőzzük sűrűre. Ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.
Összeállítás: mézes lap, lekvár, mézes lap, krém fele, piskóta, majd a maradék krém, mézes lap, lekvár és a legvégén az utolsó mézes lap. Amikor összeállítottuk tegyünk a tetejére nehezéket és egy éjszakára tegyük hűtőbe.
Másnap készítsük el a tetejére a mázat a csokiból és az olajból, simítsuk a tetejére. Amint megdermedt a máz, tálalhatjuk is.
Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept