Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött mézes krémes recept

Töltött mézes krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:
    A lapokhoz:

    • 7,5 dkg margarin
    • 5 ek tej
    • 5 ek méz
    • 22 dkg cukor
    • 60 dkg liszt
    • 1,5 kk szódabikarbóna
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A piskótához:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 6 ek liszt
    • 1 mk sütőpor

    A krémhez:

    • 5 dl tej
    • 6 ek búzadara
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg porcukor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • A lapok kenéséhez:
    • kb 30 dkg baracklekvár

    A bevonáshoz:

    • 15 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A margarint, tejet, mézet és cukrot egy edénybe kimérjük. Vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tojásokat, majd könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha szükséges kevés tejet vagy lisztet adhatunk hozzá.

    4 részre osztjuk és a tésztákat egyenként 28*39 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd tepsi hátulján, egyenként, 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

    A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd azt is megsütjük a 28*39 cm-es tepsiben.

    A búzadarát elkeverjük a tejben a cukorral, majd felfőzzük sűrűre. Ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.

    Összeállítás: mézes lap, lekvár, mézes lap, krém fele, piskóta, majd a maradék krém, mézes lap, lekvár és a legvégén az utolsó mézes lap. Amikor összeállítottuk tegyünk a tetejére nehezéket és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

    Másnap készítsük el a tetejére a mázat a csokiból és az olajból, simítsuk a tetejére. Amint megdermedt a máz, tálalhatjuk is.

    Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá