Töltött mézes krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Töltött mézes krémes

Hozzávalók:
A lapokhoz:

  • 7,5 dkg margarin
  • 5 ek tej
  • 5 ek méz
  • 22 dkg cukor
  • 60 dkg liszt
  • 1,5 kk szódabikarbóna
  • 2 tojás

A piskótához:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 6 ek liszt
  • 1 mk sütőpor

A krémhez:

  • 5 dl tej
  • 6 ek búzadara
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • A lapok kenéséhez:
  • kb 30 dkg baracklekvár

A bevonáshoz:

  • 15 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A margarint, tejet, mézet és cukrot egy edénybe kimérjük. Vízgőz felett összeolvasztjuk, majd levesszük a tűzről és langyosra hűtjük. Hozzáadjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet és a tojásokat, majd könnyen nyújtható tésztává gyúrjuk. Ha szükséges kevés tejet vagy lisztet adhatunk hozzá.

4 részre osztjuk és a tésztákat egyenként 28*39 cm-es téglalappá nyújtjuk, majd tepsi hátulján, egyenként, 180 fokos sütőben kb 10 perc alatt megsütjük.

A piskóta hozzávalóiból elkészítjük a tésztát, majd azt is megsütjük a 28*39 cm-es tepsiben.

A búzadarát elkeverjük a tejben a cukorral, majd felfőzzük sűrűre. Ha kihűlt kihabosítjuk a margarinnal.

Összeállítás: mézes lap, lekvár, mézes lap, krém fele, piskóta, majd a maradék krém, mézes lap, lekvár és a legvégén az utolsó mézes lap. Amikor összeállítottuk tegyünk a tetejére nehezéket és egy éjszakára tegyük hűtőbe.

Másnap készítsük el a tetejére a mázat a csokiból és az olajból, simítsuk a tetejére. Amint megdermedt a máz, tálalhatjuk is.

Ezt is nézd meg: Alap mézes krémes recept