Töltött háromszögek (édesen) recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
Tészta:
- 80 dkg finomliszt
- 5 dkg élesztő
- 2 ek cukor
- 5 dl tej
- 1 csapott tk só
- 2 dl olaj
Kakaós töltelék:
- kakaópor
- cukor ízlés szerint
- kb 15-20 dkg kicsit olvasztott vaj
Túrós töltelék:
- 25 dkg rögös túró
- cukor ízlés szerint (1-2 ek)
- 1 ek búzadara
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
- kb 1 ek tejföl
Elkészítése:
Tészta:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Közben a lisztet egy nagyobb tálba mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az olajat és végül az élesztős tejet. Összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig vagy addig dagasztjuk amíg a felülete sima nem lesz és elválik az edény falától. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük. A dagasztást végezthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütővel is.
Ha megkelt, akkor 4 részre osztjuk.
Töltelék:
A kakaós töltelékhez a kissé megolvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral.
A túrós töltelékhez kissé áttörjük villával a túrót, majd alaposan elkeverjük a cukorral, búzadarával és tojássárgájával. Attól függően, hogy mennyire száraz a töltelék keverjünk hozzá tejfölt.
Töltés és formázás:
Az egyik adag tésztát nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra és kenjük rá a kakaós töltelék felét, majd tekerjük fel a hosszabbik oldala mentén és vágjuk háromszögekre. Egy másik tésztát is készítsünk kakaóra és ugyanígy formázzuk.
A másik két tésztát készítsük túrósra és formázzuk ugyanígy.
Sütés:
A megformázott tésztákat sorakoztassuk sütőpapíros tepsire és melegítsük elő a sötőt 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a tészta még kel.
Amint a sütő felmelegedett, süssük a háromszögeket kb 30 perc alatt szép pirosra.
Jó étvágyat!