Hozzávalók:
Tészta:
Kakaós töltelék:
Túrós töltelék:
Elkészítése:
A langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Közben a lisztet egy nagyobb tálba mérjük és belekeverjük a sót, majd hozzáadjuk az olajat és végül az élesztős tejet. Összeállítjuk a tésztát, majd kb 10-15 percig vagy addig dagasztjuk amíg a felülete sima nem lesz és elválik az edény falától. Letakarjuk és langyos helyen duplájára kelesztjük. A dagasztást végezthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütővel is.
Ha megkelt, akkor 4 részre osztjuk.
A kakaós töltelékhez a kissé megolvasztott vajat kikeverjük a kakaóporral és a cukorral.
A túrós töltelékhez kissé áttörjük villával a túrót, majd alaposan elkeverjük a cukorral, búzadarával és tojássárgájával. Attól függően, hogy mennyire száraz a töltelék keverjünk hozzá tejfölt.
Az egyik adag tésztát nyújtsuk ki vékonyra, téglalap alakúra és kenjük rá a kakaós töltelék felét, majd tekerjük fel a hosszabbik oldala mentén és vágjuk háromszögekre. Egy másik tésztát is készítsünk kakaóra és ugyanígy formázzuk.
A másik két tésztát készítsük túrósra és formázzuk ugyanígy.
A megformázott tésztákat sorakoztassuk sütőpapíros tepsire és melegítsük elő a sötőt 180 fokra. Amíg a sütő melegszik, addig a tészta még kel.
Amint a sütő felmelegedett, süssük a háromszögeket kb 30 perc alatt szép pirosra.
Jó étvágyat!