Töltetlen, diós hókifli recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 220 g puha vaj
- 300 g liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.
A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.
A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Fém dobozban tárolva sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










