Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltetlen, diós hókifli recept

Töltetlen, diós hókifli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 100 g darált dió
    • 100 g porcukor
    • 220 g puha vaj
    • 300 g liszt
    • 1 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • vaníliás porcukor a forgatáshoz

    Elkészítése:

    A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.

    A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.

    A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

    200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.

    Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.

    Fém dobozban tárolva sokáig eláll.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá