Töltetlen, diós hókifli recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 220 g puha vaj
- 300 g liszt
- 1 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.
A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.
A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Fém dobozban tárolva sokáig eláll.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »