Töltetlen, diós hókifli recept
Galéria (4)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 100 g darált dió
- 100 g porcukor
- 220 g puha vaj
- 300 g liszt
- 1 egész FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- vaníliás porcukor a forgatáshoz
Elkészítése:
A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.
A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.
A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.
Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.
Fém dobozban tárolva sokáig eláll.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.