Töltetlen, diós hókifli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 100 g darált dió
  • 100 g porcukor
  • 220 g puha vaj
  • 300 g liszt
  • 1 egész tojás
  • vaníliás porcukor a forgatáshoz

Elkészítése:

A liszthez hozzáadjuk a cukrot és a diót, majd a vajjal jól elmorzsoljuk, végül a tojást hozzáadva összegyúrjuk. Folpackkal letakarjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük, vagy egy éjszakára.

A lehűtütt tésztát 4 részre osztjuk és amivel nem dolgozzuk, azt visszatesszük a hűtőbe. A tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb ujjnyi vastagra sodorjuk, nagyjából egyforma nagyságúra vágjuk és kifli alakúra hajlítjuk.

A kis kifliket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt világosra sütjük.

Még langyosan meghempergetjük vaníliás porcukorban.

Fém dobozban tárolva sokáig eláll.