Tiramisu szelet recept

Hozzávalók:
Hozzávalók:
- 8 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 8 ek porcukor
- 8 ek liszt
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 3 csomag tiramisu ízű puding (főzős)
- 9 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- cukor ízlés szerint
Tetejére:
- 5 dl habtejszín
- kb. 4 dkg étcsoki + 1 ek olaj tetejére rácsorgatni
Elkészítése:
A 8 db tojást kettéválasztottam. A sárgájához adtam a porcukrot, a lisztbe belekevertem a sütőport. A tojásfehérjét felvertem habnak, majd a tojássárgát a porcukorral jól kikevertem.
A kikevert tojássárgájához adtam a sütőporos liszt és a felvert hab felét és fakanállal elkevertem. Majd a többi sütőporos liszt és habot ugyanígy hozzáadtam a fakanállal. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütöttem a piskótát és hagytam kihűlni.
A pudingporokat a tejben megfőztem cukroztam és hagytam hűlni. A vajat és a cukrot habosra kevertem és hozzákevertem a már kihűlt pudinghoz.
A kihűlt piskótalapra rákentem a krémet egyenletesen.
A tejszínt kemény habbá vertem, és rákentem a krém tetejére.
Díszítésként egy kis csokit olvasztottam és meglocsoltam a sütit.
Jó étvágyat kívánok.
Tepsiméret:
35×30 cm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »