Tiramisu rolád recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy nagy gáztepsihez:
Piskóta:
- 6 nagyobb FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g cukor
- 150 g finomliszt
- csipet só
- 1 ek olaj
Kávé szirup:
- 1 dl lefőzött kávé
- 70 g cukor
Krém:
- 500 g mascarpone
- 2 ek instant kávé
- kevés vaníliaaroma vagy vanília rúd magja
- 100 g porcukor
Tetejére:
- kakaópor
Elkészítése:
A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
Az egész tojásokat a cukorral és a sóval jól kihabosítjuk kb 10 perc alatt és beledolgozzuk az olajat, majd a lisztet óvatosan beleforgatjuk. A kész masszát tepsibe simítjuk.
Kb 15-20 perc alatt megsütjük a piskótát, majd még melegen feltekerjük és így hagyjuk kihűlni.
Közben a kávét és a cukrot összeolvasztjuk, majd 4-5 percig főzzük.
A krémhez az összes hozzávalót egy edénybe mérjük és jól kihabosítjuk.
A piksótát kicsavarjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, majd a krém felével vékonyan megkenjük és feltekerjük. Kívülről is körbevonjuk a krémmel, majd a maradékkal ízlés szerint díszíthetjük. A tetejére kakaóport szórunk.