Tiramisu recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 3 friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 50 dkg mascarpone
- kb 30 db babapiskóta (attól függ mekkora formában készítjük el)
- a piskóta áztatásához kb 3 dl feketekávé
- a tetejére 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Elkészítjük a krémet: a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.
A mascarponét, a tojásos masszát összekeverjük, majd a felvert habot is óvatosan hozzáadjuk.
A babapiskótát 1-2 másodpercre beáztatjuk a lehűlt kávéba és a formába sorakoztatjuk a felét (keskeny, hosszúkás, kalácssütő formát használtam), majd ráöntjük a krém felét.
Aztán következik a babapiskóta másik fele: kávéba mártogatás, lerakás és a maradék krém.
Hűtőszekrényben körülbelül hat órán keresztül állni hagyjuk.
Tálaláskor megszórjuk cukrozatlan kakaóval.
Tipp:
Tipp: az édesítés ízlés dolga. Lehet tejszínhabot is tenni a tiramisu tetejére, mielőtt még megszórnánk a kakaóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »