Tiramisu recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 3 friss
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 3 csomag vaníliás cukor
- 5 evőkanál kristálycukor
- 50 dkg mascarpone
- kb 30 db babapiskóta (attól függ mekkora formában készítjük el)
- a piskóta áztatásához kb 3 dl feketekávé
- a tetejére 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Elkészítése:
Elkészítjük a krémet: a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.
A mascarponét, a tojásos masszát összekeverjük, majd a felvert habot is óvatosan hozzáadjuk.
A babapiskótát 1-2 másodpercre beáztatjuk a lehűlt kávéba és a formába sorakoztatjuk a felét (keskeny, hosszúkás, kalácssütő formát használtam), majd ráöntjük a krém felét.
Aztán következik a babapiskóta másik fele: kávéba mártogatás, lerakás és a maradék krém.
Hűtőszekrényben körülbelül hat órán keresztül állni hagyjuk.
Tálaláskor megszórjuk cukrozatlan kakaóval.
Tipp:
Tipp: az édesítés ízlés dolga. Lehet tejszínhabot is tenni a tiramisu tetejére, mielőtt még megszórnánk a kakaóval.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









