Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tiramisu recept

Tiramisu
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 3 friss  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 3 csomag vaníliás cukor
    • 5 evőkanál kristálycukor
    • 50 dkg mascarpone
    • kb 30 db babapiskóta (attól függ mekkora formában készítjük el)
    • a piskóta áztatásához kb 3 dl feketekávé
    • a tetejére 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

    Elkészítése:

    Elkészítjük a krémet: a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.

    A mascarponét, a tojásos masszát összekeverjük, majd a felvert habot is óvatosan hozzáadjuk.

    A babapiskótát 1-2 másodpercre beáztatjuk a lehűlt kávéba és a formába sorakoztatjuk a felét (keskeny, hosszúkás, kalácssütő formát használtam), majd ráöntjük a krém felét.

    Aztán következik a babapiskóta másik fele: kávéba mártogatás, lerakás és a maradék krém.

    Hűtőszekrényben körülbelül hat órán keresztül állni hagyjuk.

    Tálaláskor megszórjuk cukrozatlan kakaóval.

    Tipp:

    Tipp: az édesítés ízlés dolga. Lehet tejszínhabot is tenni a tiramisu tetejére, mielőtt még megszórnánk a kakaóval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá