Tiramisu

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 3 friss tojás
  • 3 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál kristálycukor
  • 50 dkg mascarpone
  • kb 30 db babapiskóta (attól függ mekkora formában készítjük el)
  • a piskóta áztatásához kb 3 dl feketekávé
  • a tetejére 2-3 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Elkészítése:

Elkészítjük a krémet: a cukrot, vaníliás cukrot és a tojássárgákat habosra keverjük. A fehérjéket csipet sóval habbá verjük.

A mascarponét, a tojásos masszát összekeverjük, majd a felvert habot is óvatosan hozzáadjuk.

A babapiskótát 1-2 másodpercre beáztatjuk a lehűlt kávéba és a formába sorakoztatjuk a felét (keskeny, hosszúkás, kalácssütő formát használtam), majd ráöntjük a krém felét.

Aztán következik a babapiskóta másik fele: kávéba mártogatás, lerakás és a maradék krém.

Hűtőszekrényben körülbelül hat órán keresztül állni hagyjuk.

Tálaláskor megszórjuk cukrozatlan kakaóval.

Tipp:

Tipp: az édesítés ízlés dolga. Lehet tejszínhabot is tenni a tiramisu tetejére, mielőtt még megszórnánk a kakaóval.