Tejszínes túrórolád recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
Krém:
- 1 citrom
- 25 dkg zsíros túró
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- porcukor
- fél csomag zselatin (10 gramm)
- fél üveg őszibarack konzerv
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szoksás módon piskótamasszát készítünk, majd sütőpapíros tepsire egyengetjük és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét. A zselatint egy dl vízben melegítsük fel.
Keverjük össze a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. Öntsük hozzá a zselatint és azzal is keverjük jól el, majd kockázzuk bele az őszibarackot.
Verjünk a tejszínből kemény habot. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.
Kenjük a piskótalapra a kész krémet. Tekerjük fel és tegyük hűtőbe.
Tipp:
Könnyed és nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »