Tejszínes túrórolád recept

Hozzávalók egy gáztepsihez:
Tészta:
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 3 evőkanál víz
- 5 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 0,5 csomag sütőpor
- 10 dkg cukor
Krém:
- 1 citrom
- 25 dkg zsíros túró
- 15 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- porcukor
- fél csomag zselatin (10 gramm)
- fél üveg őszibarack konzerv
Elkészítése:
A tészta hozzávalóiból a szoksás módon piskótamasszát készítünk, majd sütőpapíros tepsire egyengetjük és 180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.
Mossuk meg a citromot, töröljük szárazra, reszeljük le a héját és facsarjuk ki a levét. A zselatint egy dl vízben melegítsük fel.
Keverjük össze a túrót, a cukrot, a citrom héját és levét. Öntsük hozzá a zselatint és azzal is keverjük jól el, majd kockázzuk bele az őszibarackot.
Verjünk a tejszínből kemény habot. Amikor a túró szilárdulni kezd, óvatosan forgassuk bele a tejszínhabot.
Kenjük a piskótalapra a kész krémet. Tekerjük fel és tegyük hűtőbe.
Tipp:
Könnyed és nagyon finom sütemény.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »