Tejszínes-citromos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
20×30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
- 1 dkg szalalkáli
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 5 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A lapok készítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 4 részre osztjuk a tésztát, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán, amit előzőleg vékonyan lekenünk étolajjal, vagy zsírral.
180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük mindegyik lapot (kb. 5 perc).
Krém készítés:
A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk.
Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt lisztes tejhez hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt héját.
Kisebb adagokban a tejszínt is hozzákeverjük, végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.
Hűtőben lehűtjük a krémet, majd a lapokat betöltjük.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2 órára, majd szeleteljük.
Olyan finom, puha, üde, krémes sütemény, hogy szinte elolvad a szájban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tejszínes-citromos krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 13 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »