Tejszínes-citromos krémes recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
20×30 cm-es tepsihez:
- 30 dkg finomliszt
- 10 dkg zsír
- 8 dkg porcukor
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 0,5 dl tej
- 1 dkg szalalkáli
Krémhez:
- 3 dl tej
- 3 ek finomliszt
- 20 dkg cukor
- 2 dl habtejszín
- 5 g zselatin
- 0,5 dl víz
- 1 citrom reszelt héja és leve
Elkészítése:
A lapok készítése:
A szalalkálit a tejben feloldjuk, és a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. 4 részre osztjuk a tésztát, és 4 lapot sütünk a tepsi hátoldalán, amit előzőleg vékonyan lekenünk étolajjal, vagy zsírral.
180 fokra melegített sütőben egyenként kisütjük mindegyik lapot (kb. 5 perc).
Krém készítés:
A tejet a liszttel, cukorral csomómentesre keverjük. Felfőzzük, majd kihűtjük.
A zselatint langyos vízben feloldjuk.
Elektromos keverővel a tejszínt kemény habbá verjük.
A kihűlt lisztes tejhez hozzákeverjük a citrom levét és a reszelt héját.
Kisebb adagokban a tejszínt is hozzákeverjük, végül a feloldott, kihűlt zselatinnal habosra keverjük.
Hűtőben lehűtjük a krémet, majd a lapokat betöltjük.
A süteményt hűtőbe tesszük legalább 2 órára, majd szeleteljük.
Olyan finom, puha, üde, krémes sütemény, hogy szinte elolvad a szájban.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
A tejszínes-citromos krémes kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 39 g
Zsír: 13 g
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »