Puha, omlós kókuszos kiflik recept
A tésztához
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kókuszreszelék
- 10 dkg porcukor
- 2
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája - 1 csipet só
- 20 dkg margarin
- 3 ek tejföl
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A szóráshoz
- porcukor
Elkészítése
A tészta hozzávalóit géppel összekeverjük, majd fóliában letakarva legalább 3 órára hűtőbe tesszük pihenni. Amikor kellően lehűlt, rudakat formázunk belőle, 4 cm-es darabokra vágjuk, majd kiflivé hajtogatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.
A kifliket 180 °C-ra előmelegített sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. Fontos, hogy világosak maradjanak, ne süssük túl.
Amikor kivesszük a sütőből, még forrón porcukorba forgatjuk őket.
Kihűlés után a végeiket gőz fölött olvasztott csokoládéba mártjuk, visszatesszük dermedni, és utána fogyaszthatjuk is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »










