Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Mézeskalácsos trüffelgolyó recept

Mézeskalácsos trüffelgolyó
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
  • Hozzávalók:

    A masszához

    • 200 g mézeskalács
    • 100 g puha vaj
    • 60 g porcukor
    • 100 g mascarpone

    A bevonathoz

    • 200 g fehér csokoládé
    • kakaópor a szóráshoz

    Elkészítése

    Alap összeállítása

    A mézeskalácsot késes aprítóban finom morzsává őröljük.

    Ha nincs aprítónk, tegyük a mézeskalácsot egy zacskóba, és nyújtófával vagy klopfolóval zúzzuk apróra.

    A morzsát összekeverjük a puha vajjal, porcukorral és a mascarponéval. A masszát letakarva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.

    Golyó formázása

    A hűtött masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.

    Máz

    A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk.A golyókat egyesével megmártjuk a csokiban, majd még a szilárdulás előtt megszórjuk kakaóporral.

    Ha teljesen megkötött a csoki, a trüffelgolyók fogyaszthatók vagy dobozban hűtőben tárolhatók.

    Tipp

    A kakaópor helyett használhatunk fahéjas porcukrot, liofilizált málnaport vagy akár apróra tört pisztáciát is. Ha keményebb állagot szeretnénk, a masszát készíthetjük több mézeskaláccsal vagy kevesebb vajjal.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez
  • Ajánlott cikkek