Mézeskalácsos trüffelgolyó recept
Hozzávalók:
A masszához
- 200 g mézeskalács
- 100 g puha vaj
- 60 g porcukor
- 100 g mascarpone
A bevonathoz
- 200 g fehér csokoládé
- kakaópor a szóráshoz
Elkészítése
Alap összeállítása
A mézeskalácsot késes aprítóban finom morzsává őröljük.
Ha nincs aprítónk, tegyük a mézeskalácsot egy zacskóba, és nyújtófával vagy klopfolóval zúzzuk apróra.
A morzsát összekeverjük a puha vajjal, porcukorral és a mascarponéval. A masszát letakarva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.
Golyó formázása
A hűtött masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.
Máz
A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk.A golyókat egyesével megmártjuk a csokiban, majd még a szilárdulás előtt megszórjuk kakaóporral.
Ha teljesen megkötött a csoki, a trüffelgolyók fogyaszthatók vagy dobozban hűtőben tárolhatók.
Tipp
A kakaópor helyett használhatunk fahéjas porcukrot, liofilizált málnaport vagy akár apróra tört pisztáciát is. Ha keményebb állagot szeretnénk, a masszát készíthetjük több mézeskaláccsal vagy kevesebb vajjal.
Nézd meg videón is:
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »
Krémes, házias, illatos – 10 leves, amitől jobb kedved lesz
Amikor odakint fúj a szél és esik az eső, egy jó leves többet ér bármilyen
Tovább olvasom »
11 házi keksz, ami tökéletes egy csésze teához vagy kávéhoz
Ha unod már a klasszikus linzert, próbáld ki ezeket a különleges házi teasü
Tovább olvasom »
Diós, mézes, puncsos – 9 ellenállhatatlan krémes süti, amit mindenki imádni fog
A krémes sütemények az ünnepi asztal igazi ékei – lágyak, édesek és ellenál
Tovább olvasom »









