Hozzávalók:
A masszához
A bevonathoz
Elkészítése
A mézeskalácsot késes aprítóban finom morzsává őröljük.
Ha nincs aprítónk, tegyük a mézeskalácsot egy zacskóba, és nyújtófával vagy klopfolóval zúzzuk apróra.
A morzsát összekeverjük a puha vajjal, porcukorral és a mascarponéval. A masszát letakarva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.
A hűtött masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.
A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk.A golyókat egyesével megmártjuk a csokiban, majd még a szilárdulás előtt megszórjuk kakaóporral.
Ha teljesen megkötött a csoki, a trüffelgolyók fogyaszthatók vagy dobozban hűtőben tárolhatók.
A kakaópor helyett használhatunk fahéjas porcukrot, liofilizált málnaport vagy akár apróra tört pisztáciát is. Ha keményebb állagot szeretnénk, a masszát készíthetjük több mézeskaláccsal vagy kevesebb vajjal.