Mézeskalácsos trüffelgolyó

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

A masszához

  • 200 g mézeskalács
  • 100 g puha vaj
  • 60 g porcukor
  • 100 g mascarpone

A bevonathoz

  • 200 g fehér csokoládé
  • kakaópor a szóráshoz

Elkészítése

Alap összeállítása

A mézeskalácsot késes aprítóban finom morzsává őröljük.

Ha nincs aprítónk, tegyük a mézeskalácsot egy zacskóba, és nyújtófával vagy klopfolóval zúzzuk apróra.

A morzsát összekeverjük a puha vajjal, porcukorral és a mascarponéval. A masszát letakarva legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy jól formázható legyen.

Golyó formázása

A hűtött masszából nedves kézzel diónyi golyókat formázunk.

Máz

A fehér csokoládét vízgőz fölött vagy alacsony hőfokon felolvasztjuk.A golyókat egyesével megmártjuk a csokiban, majd még a szilárdulás előtt megszórjuk kakaóporral.

Ha teljesen megkötött a csoki, a trüffelgolyók fogyaszthatók vagy dobozban hűtőben tárolhatók.

Tipp

A kakaópor helyett használhatunk fahéjas porcukrot, liofilizált málnaport vagy akár apróra tört pisztáciát is. Ha keményebb állagot szeretnénk, a masszát készíthetjük több mézeskaláccsal vagy kevesebb vajjal.