Mesy mézeskalácsa (azonnal puhulós) recept
Galéria (2)
Ők is elkészítették
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók (50db)
- 50 dkg liszt
- 1,5 kiskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézes sütemény fűszerkeverék
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg sütőmargarin vagy vaj
- 1,5 dl méz
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
Az íróka hozzávalói :
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 20 dkg porcukor
- 2 csapott evőkanál étkezési keményítő
- 1 teáskanál citromlé / ecet
Elkészítése:
A lisztet, a szódabikarbónát, a mézes fűszert, porcukrot összekeverjük, majd a margarinnal elmorzsoljuk, és végül a mézzel és tojással összegyúrjuk. Könnyen formázható puha tésztát kapunk.
Jól meglisztezett felületen kinyújtjuk, különböző formákkal kiszaggatjuk.
Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180 fokon 8 percig sütjük.
Az írókához a porcukorhoz. hozzávegyítjük az étkezési keményítőt.
A tojásfehérjét a robotgép habverőjével kezdjük keverni, fokozatosan adagolva hozzá a porcukrot, majd a citromlét is.
Nem lesz szükség az egész cukormennyiségre, csak annyit teszünk bele, hogy sűrűn folyós állagú legyen.
Én még dekorcukorral díszítettem!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.