Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokis repedt kekszek recept

Csokis repedt kekszek
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 17 dkg csokoládé
    • 10 dkg vaj
    • ½ csésze cukor ( csésze= 3dl )
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 teáskanál vaníliás cukor
    • 1,5 csésze liszt
    • 2 evőkanál kakaópor
    • 3/4 teáskanál sütőpor
    • 1/4 teáskanál só
    • porcukor a hempergetéshez

    Elkészítése:

    A csokoládét a vajjal egy edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a vaníliás cukrot és a langyosra hűlt csokoládékrémet, simára dolgozzuk.

    A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát másfél órára a hűtőbe rakjuk dermedni.

    A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.

    A tésztából kis golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük.

    Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos kekszek, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá