Csokis repedt kekszek

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 17 dkg csokoládé
  • 10 dkg vaj
  • ½ csésze cukor ( csésze= 3dl )
  • 2 tojás
  • 1 teáskanál vaníliás cukor
  • 1,5 csésze liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 3/4 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • porcukor a hempergetéshez

Elkészítése:

A csokoládét a vajjal egy edényben összeolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, belerakjuk a vaníliás cukrot és a langyosra hűlt csokoládékrémet, simára dolgozzuk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóval és a sóval, majd a csokis krémhez adjuk. Alaposan összekeverjük. A masszát másfél órára a hűtőbe rakjuk dermedni.

A sütőt 185 °C-ra előmelegítjük, két tepsire sütőpapírt teszünk.

A tésztából kis golyókat formálunk, meghempergetjük a porcukorban és tepsire rakjuk őket nem túl közel egymáshoz. 12 perc alatt készre sütjük.

Amikor letelik a 12 perc, még nagyon puhácskák az igen látványos kekszek, de ahogy hűlnek, a szélük megszilárdul, és lehet tálra rakosgatni őket.