Csokiba mártott ízes tallérok recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg porcukor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 2 ek rum
- 1 dl tej
- 3 ek sárgabaracklekvár
- 10 dkg kókuszreszelék
Mártáshoz:
- fehércsoki (plusz egy kevés kókuszolaj vagy sima olaj)
- étcsoki
- cukorgyöngy
- liofilizált gyümölcsök
- kókuszreszelék
Elkészítése:
Egy tálban összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: a rumot, a tejet és a lekvárt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk.
A tésztát két sütőpapír között ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.
A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kevés olajat keverünk hozzá, hogy folyékonyabb és könnyebben kezelhető legyen. A tésztakorongokat villa segítségével egyenként belemártjuk a csokoládéba, a felesleget óvatosan lerázzuk, és a villa szélével lehúzzuk. A bevont korongokat sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük.
A tálcát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Amikor a bevonat megszilárdult, étcsokoládéval csíkozhatjuk, mintákat rajzolhatunk rá, vagy megszórhatjuk díszítőelemekkel, például színes cukorgyöngyökkel vagy extra kókuszreszelékkel. Hűtve tálaljuk.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Szárnyas finomságok: 8 recept a tökéletes ebédhez
A szárnyas ételek könnyen elkészíthetők, laktatóak és tele vannak ízzel, íg
Tovább olvasom »
Laktató egytálételek: 8 recept a családi asztalra
A laktató egytálételek tökéletes választások a családi ebédekhez, hiszen ki
Tovább olvasom »
Gyümölcsös csodák: 8 ellenállhatatlan sütemény recept, ami feldobja a napod
A gyümölcsös sütemények frissek, könnyedek és egyszerűen ellenállhatatlanok
Tovább olvasom »
Krumplis finomságok: 8 laktató egytálétel a családi asztalra
A krumpli az egyik legsokoldalúbb alapanyag a konyhában, amelyből laktató é
Tovább olvasom »
Keverd, süsd, főzd! – Tedd próbára a főzési tudásod!
Ha szereted a konyhai kihívásokat, és úgy érzed, hogy jól ismered az alapan
Tovább olvasom »
10 gyakori konyhai hiba – és hogyan kerüld el őket
1. Túl korán vagy túl későn sózás ➡️ Baki: Ha túl korán sózol, a zöldségek
Tovább olvasom »