Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Csokiba mártott ízes tallérok recept

Csokiba mártott ízes tallérok
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 25 dkg darált háztartási keksz
    • 10 dkg porcukor
    • 2 ek cukrozatlan kakaópor
    • 2 ek rum
    • 1 dl tej
    • 3 ek sárgabaracklekvár
    • 10 dkg kókuszreszelék

    Mártáshoz:

    • fehércsoki (plusz egy kevés kókuszolaj vagy sima olaj)
    • étcsoki
    • cukorgyöngy
    • liofilizált gyümölcsök
    • kókuszreszelék

    Elkészítése:

    Egy tálban összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: a rumot, a tejet és a lekvárt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

    A tésztát két sütőpapír között ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

    A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kevés olajat keverünk hozzá, hogy folyékonyabb és könnyebben kezelhető legyen. A tésztakorongokat villa segítségével egyenként belemártjuk a csokoládéba, a felesleget óvatosan lerázzuk, és a villa szélével lehúzzuk. A bevont korongokat sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük.

    A tálcát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Amikor a bevonat megszilárdult, étcsokoládéval csíkozhatjuk, mintákat rajzolhatunk rá, vagy megszórhatjuk díszítőelemekkel, például színes cukorgyöngyökkel vagy extra kókuszreszelékkel. Hűtve tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá

  • Ajánlott cikkek