Csokiba mártott ízes tallérok

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 25 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek rum
  • 1 dl tej
  • 3 ek sárgabaracklekvár
  • 10 dkg kókuszreszelék

Mártáshoz:

  • fehércsoki (plusz egy kevés kókuszolaj vagy sima olaj)
  • étcsoki
  • cukorgyöngy
  • liofilizált gyümölcsök
  • kókuszreszelék

Elkészítése:

Egy tálban összekeverjük a darált kekszet, a porcukrot, a kókuszreszeléket és a kakaóport. Hozzáadjuk a nedves hozzávalókat: a rumot, a tejet és a lekvárt. Az egészet alaposan összegyúrjuk, hogy homogén tésztát kapjunk.

A tésztát két sütőpapír között ujjnyi vastagra nyújtjuk. Pogácsaszaggatóval, kb. 6 cm átmérőjű köröket szúrunk ki belőle.

A fehér csokoládét gőz fölött megolvasztjuk, majd egy kevés olajat keverünk hozzá, hogy folyékonyabb és könnyebben kezelhető legyen. A tésztakorongokat villa segítségével egyenként belemártjuk a csokoládéba, a felesleget óvatosan lerázzuk, és a villa szélével lehúzzuk. A bevont korongokat sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük.

A tálcát a hűtőbe tesszük, hogy a csokoládé megdermedjen. Amikor a bevonat megszilárdult, étcsokoládéval csíkozhatjuk, mintákat rajzolhatunk rá, vagy megszórhatjuk díszítőelemekkel, például színes cukorgyöngyökkel vagy extra kókuszreszelékkel. Hűtve tálaljuk.