Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tavaszi mignon recept

Tavaszi mignon
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek liszt
    • 6 ek cukor
    • 1 citrom héja

    Krém:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 3 dl tej
    • 3 ek cukor
    • 300 g vaj
    • 1 ek keményítő
    • 1 vanília kikapart belseje (vagy 1 tk vanília aroma)
    • 1 dl rum
    • 1 citrom reszelt héja
    • 1 ek friss citromlé

    Bevonáshoz:

    • kész cukormassza

    Elkészítése:

    Piskóta készítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.

    A tésztát osszuk 3 részre. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve 180 fokon 5-8 perc alatt süssük készre a lapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.

    Krém készítése:

    A tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük. A tejet a vanília kikapart belsejével egy lábosba tesszük és felforraljuk.
    Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, de nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.

    Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle.Hagyjuk kihűlni langyosra.

    Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet dolgozzuk bele apránként és keverjük simára.

    Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön.

    A krémből 3-4 evőkanálnyit tegyünk félre. A maradék krémmel töltsük meg a lapokat és újabb fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe.

    A mignonok bevonásához én készen vettem cukormasszát, amit 2 evőkanál vízzel kell felolvasztani gőz felett, és ezt tudjuk tetszés szerint színezni.
    Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.

    A süteményt kockákra vágjuk, megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával és beleforgatjuk a folyékony cukormasszába. Rácson hagyjuk lefolyni a felesleget és tetszés szerint díszítjük.

    Tipp:

    Ez a vidám tavaszi mignon nem csak a gyerekek kedvence lesz. Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :)

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá