Hozzávalók:
Piskóta:
Krém:
Bevonáshoz:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, majd hozzáadjuk a reszelt citromhéjat is, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény tojáshabot.
A tésztát osszuk 3 részre. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntve 180 fokon 5-8 perc alatt süssük készre a lapokat, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük. A tejet a vanília kikapart belsejével egy lábosba tesszük és felforraljuk.
Ha felforrt, vékony sugárban hozzákeverjük a tojásos keverékhez, de nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre, mert akkor megfőne a tojásunk.
Ha csomómentesre kevertük, visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle.Hagyjuk kihűlni langyosra.
Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet dolgozzuk bele apránként és keverjük simára.
Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön.
A krémből 3-4 evőkanálnyit tegyünk félre. A maradék krémmel töltsük meg a lapokat és újabb fél órára tegyük be a hűtőszekrénybe.
A mignonok bevonásához én készen vettem cukormasszát, amit 2 evőkanál vízzel kell felolvasztani gőz felett, és ezt tudjuk tetszés szerint színezni.
Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban be tudjuk szerezni.
A süteményt kockákra vágjuk, megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával és beleforgatjuk a folyékony cukormasszába. Rácson hagyjuk lefolyni a felesleget és tetszés szerint díszítjük.
Ez a vidám tavaszi mignon nem csak a gyerekek kedvence lesz. Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :)