Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tátra krémes recept

Tátra krémes
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    A tésztához:

    • 2.5 dl víz
    • 15 dkg margarin
    • 15 dkg liszt
    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS

    A vaníliás krémhez:

    • 1 liter tej
    • 2 csomag tejszín ízű/ vagy vaníliás pudingpor
    • 5-6 ek cukor
    • 1 csomag zselatin
    • 1 ek étkezési keményítő
    • 25 dkg margarin
    • 15 dkg cukor

    A habhoz:

    • 5 dl habmester
    • cukor
    • 2 csomag habfixáló

    Elkészítése:

    A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 15 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével, beleütjük a tojásokat, és robotgéppel, jól elkeverjük.

    Tepsi alján, sütőpapíron két adagban egyenletesen elkenjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép világosra sütjük (kb. 20-25 perc). Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, csak a vége felé. Amikor kivesszük, rácsra tesszük.

    A krémhez a vaníliás cukorral a tejet felforraljuk. Egy kevés tejben összekeverjük a pudingport a zselatinnal, majd a felforralt tejbe öntjük és megfőzzük.

    Amíg hűl, addig a margarint kikavarjuk a cukorral, a pudingkrémet kihűtjük, majd a vajkrémhez keverjük és az egyik lapra egyenletesen rákenjük.

    A habot ízlés szerint cukorral és a habfixálókkal keményre verjük, és a vaníliás krém tetejére halmozzuk.

    A másik tésztalappal befedjük a süteményt.

    Én a tetejét csokoládéval bevonom, a csúcsokra porcukrot szórok.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá