Tátra krémes

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
10 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2.5 dl víz
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg liszt
  • 6 tojás

A vaníliás krémhez:

  • 1 liter tej
  • 2 csomag tejszín ízű/ vagy vaníliás pudingpor
  • 5-6 ek cukor
  • 1 csomag zselatin
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor

A habhoz:

  • 5 dl habmester
  • cukor
  • 2 csomag habfixáló

Elkészítése:

A tésztához a vizet a margarinnal felforraljuk, 15 dkg lisztet belekeverünk, hűlni hagyjuk, majd egyesével, beleütjük a tojásokat, és robotgéppel, jól elkeverjük.

Tepsi alján, sütőpapíron két adagban egyenletesen elkenjük a tésztát, és előmelegített, 180 fokos sütőben szép világosra sütjük (kb. 20-25 perc). Sütés közben ne nyitogassuk a sütőt, csak a vége felé. Amikor kivesszük, rácsra tesszük.

A krémhez a vaníliás cukorral a tejet felforraljuk. Egy kevés tejben összekeverjük a pudingport a zselatinnal, majd a felforralt tejbe öntjük és megfőzzük.

Amíg hűl, addig a margarint kikavarjuk a cukorral, a pudingkrémet kihűtjük, majd a vajkrémhez keverjük és az egyik lapra egyenletesen rákenjük.

A habot ízlés szerint cukorral és a habfixálókkal keményre verjük, és a vaníliás krém tetejére halmozzuk.

A másik tésztalappal befedjük a süteményt.

Én a tetejét csokoládéval bevonom, a csúcsokra porcukrot szórok.