Tangó szelet recept

Hozzávalók egy 30*35 cm-es tepsihez:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 10 dkg kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek kakaópor (cukrozatlan)
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 7 ek tej
- 5 dkg margarin (olvasztott)
Krém:
- 2 cs vaníliás ízű főzős pudingpor
- 6 dl tej
- 20 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
- 20 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
Díszítéshez:
- 1 cs piskótatallér
- kb 5-6 dkg étcsokoládé (olvasztott)
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük, jól összegyúrjuk, majd elfelezzük.
Lisztezett felületen két lapot nyújtunk, amekkora a tepsi nagysága.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 10-12 perc alatt, sütőpapírral bélelt tepsiben, külön-külön megsütjük a lapokat.
Utána elkészítjük a krémet. A tejben a pudingport csomómentesen elkeverjük, majd állandó keverés mellett sűrű pudinggá főzzük és félretesszük hűlni.
A margarint a kristálycukorral és a vaníliás cukorral simára kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk és kézi mixerrel habosra keverjük.
Az egyik tésztát a krém felével egyenletesen megkenjük, majd ráhelyezzük a másik tésztát és rákenjük a maradék krémet.
A sütemény tetejére rárakosgatjuk a piskótatallért, de úgy, hogy kissé belenyomkodjuk a krémbe. Végül pedig vízgőz fölött olvasztott csokoládéval meglocsoljuk.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »