Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tangó szelet recept

Tangó szelet
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 22 dkg finomliszt
    • 7 dkg cukor
    • 5 dkg margarin
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
    • 1/4 csomag sütőpor
    • kb 0,5 dl tej (szükség szerint)

    A krémhez:

    • 5,5 dl tej
    • 2 csomag vaníliás pudingpor
    • 10-15 dkg cukor
    • 15 dkg margarin

    A tetejére:

    • 12-15 db piskótatallér
    • 5 dkg csokoládé
    • 1 ek étolaj

    Elkészítése:

    A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen.

    Két lapot sütünk belőle egy 24*16 cm-es tepsi hátán (180 fokon kb 10-12 perc alatt). Hagyjuk kihűlni.

    Közben elkészítjük a krémet.

    A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

    Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük és kirakjuk a piskótatallérral.

    Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és díszítjük a sütinket. Hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok puhuljanak. Természetesen, ha kibírjuk addig!

    Jó étvágyat kívánok hozzá!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá