Tangó szelet recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 7 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csomag sütőpor
- kb 0,5 dl tej (szükség szerint)
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 12-15 db piskótatallér
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen.
Két lapot sütünk belőle egy 24*16 cm-es tepsi hátán (180 fokon kb 10-12 perc alatt). Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük és kirakjuk a piskótatallérral.
Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és díszítjük a sütinket. Hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok puhuljanak. Természetesen, ha kibírjuk addig!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.