Tangó szelet recept

Hozzávalók:
A tésztához:
- 22 dkg finomliszt
- 7 dkg cukor
- 5 dkg margarin
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
- 1/4 csomag sütőpor
- kb 0,5 dl tej (szükség szerint)
A krémhez:
- 5,5 dl tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 10-15 dkg cukor
- 15 dkg margarin
A tetejére:
- 12-15 db piskótatallér
- 5 dkg csokoládé
- 1 ek étolaj
Elkészítése:
A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen.
Két lapot sütünk belőle egy 24*16 cm-es tepsi hátán (180 fokon kb 10-12 perc alatt). Hagyjuk kihűlni.
Közben elkészítjük a krémet.
A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.
Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük és kirakjuk a piskótatallérral.
Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és díszítjük a sütinket. Hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok puhuljanak. Természetesen, ha kibírjuk addig!
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »