Tangó szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 22 dkg finomliszt
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 1 csapott tk cukrozatlan kakaópor
  • 1/4 csomag sütőpor
  • kb 0,5 dl tej (szükség szerint)

A krémhez:

  • 5,5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 10-15 dkg cukor
  • 15 dkg margarin

A tetejére:

  • 12-15 db piskótatallér
  • 5 dkg csokoládé
  • 1 ek étolaj

Elkészítése:

A tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk annyi tejjel, hogy jól gyúrható legyen.

Két lapot sütünk belőle egy 24*16 cm-es tepsi hátán (180 fokon kb 10-12 perc alatt). Hagyjuk kihűlni.

Közben elkészítjük a krémet.

A pudingport a cukorral és a tejjel összekeverjük és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük.

Ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a puha margarint. A krém felét a két lap közé töltjük, a másik felét a lap tetejére kenjük és kirakjuk a piskótatallérral.

Mikróban megolvasztjuk a csokit, hozzákeverjük az étolajat és díszítjük a sütinket. Hagyjuk pár órát pihenni, hogy a lapok puhuljanak. Természetesen, ha kibírjuk addig!

Jó étvágyat kívánok hozzá!